Tanssikoulu Flow

 • Laura
  Laura
 • Niko
 • Juha
 • Jonna
 • Veera
 • Eevi
 • Sonja A.
 • Lotta
 • Otto
 • Sanna
 • Laura
  Laura

  Laura Haikala

  Laura on Tanssikoulu Flow'n johtaja ja perustaja. Voit törmätä häneen erilaisten kurssien ja tapahtumien järjestäjänä, mutta viimeistään kauden päättävässä tanssinäytöksessä. Laura vastailee myös tanssikoulun puhelimeen ja sähköposteihin. Hän on päätoimittajana tanssikoulun omassa Flow-lehdessä sekä vastaa pääosin tanssikoulun graafisen ilmeen toteutuksesta.

  Tanssikoulun ohella Laura on päätoiminen taideopiskelija, mutta keikkailee mm. juontajana erilaisissa tilaisuuksissa. Hän on tullut tutuksi MTV Juniorin ruutukasvona ja ollut mukana Tukikummien kolmivuotisessa Nuorten Hyväksi-kampanjassa hyväntekeväisyyslähettiläänä.

  Laura innostui tanssista ala-asteella esiinnyttyään koulun muotinäytöksessä ja matkusti harrastuksen perässä pian Helsinkiin päästen mukaan myös Stepupin listoille. Peruskoulun jälkeen hän suoritti Sibelius-lukion tanssilinjan ja tanssin lukiodiplomin. Taskusta löytyy myös AV-viestinnän ammattitutkinto. Lisäksi hän on opiskellut graafista suunnittelua Pekka Halosen akatemiassa, valmistunut Helsingin kristillisestä opistosta radiotoimittajaksi ja häärinyt mm. Voicen ja SpinFm:n taajuuksilla. Tanssi ja esiintyminen on iso osa Lauran elämää ja hänellä on takanaan lukemattomia esiintymisiä televisiossa, radiossa, mainoksissa, musiikkivideoissa, laivalla, teattereissa, ja erilaisissa muissa tilaisuuksissa.

  Laura on luova, puhelias ja ystävällinen tyyppi. Hän toivoo tanssikoulunsa antavan oppilailleen iloisen mielen ja energiaa kouluviikkoihin.

  "Menestys ja epäonnistuminen. Ajattelemme niitä toistensa vastakohtina, mutta eivät ne sitä todellisuudessa ole. Ne ovat seuralaisia -sankari ja hänen apulaisensa." -Laurence Shames
 • Niko

  Niko Haikala

  Niko on Oulusta kotoisin oleva iloinen opettaja, joka on tanssinut erilaisia street-tanssilajeja vuodesta 1998 lähtien. Opetustyöt hän aloitti vuonna 2007. Niko on edustanut vuosien varrella muun muassa televisiosta tutussa Natural Hype -hiphopryhmässä. Nykyään hän kuuluu kotiseutuaan juhlistavaan Oulu Finest -ryhmään.

  Kisamenestystä ja mestaruuksia on kertynyt Nikolle paljon niin ryhmä- kuin soololajeissa sekä SM- että EM-tasolla. Nikon takataskusta löytyvät esimerkiksi Natural Hypen kolme peräkkäistä Suomen mestaruutta ja lockingin Suomen mestaruus vuonna 2009. Suomen lisäksi Niko on napannut kultamitaleja Tallinnassa järjestettävässä Baltic Session -battletapahtumassa.

  Kilpailu-uransa lisäksi Niko on osallistunut erilaisiin tanssitapahtumiin ja -produktioihin, ja esiintynyt tanssijana mm. Oulun kaupunginteatterin koko perheen musikaalissa Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi. Viime aikoina Niko on kehittänyt taitojaan mm. tanssileireillä Ruotsissa. Tämän lisäksi Niko toimii tuomarina monissa Suomessa ja ulkomailla järjestettävissä tanssikisoissa. Nikon käsialaa ovat usein myös näytöksistä tehtävät tallenteet ja muut videotuotokset. Vuonna 2015 Niko sai kaverinsa Patrick Milvin kanssa YLE:n rahoituksen tehdäkseen locking-aiheisen katutanssidokumentin.

  Nikon tunneilla tasapainoillaan hauskanpidon ja kovan työn välillä. Ilmassa lentävät siis sekä vitsit että hiki.

  "You're only given a little spark of madness. You mustn't lose it." -Robin Williams
 • Juha

  Juha Pykäläinen

  Juha on Oulusta lähtöisin oleva Diplomitanssinopettaja(AMK). AMK tutkinnon lisäksi hän on suorittanut neljä kansainvälisen IDTA liiton tutkintoa. Hänen taustansa on kilpatanssissa, jota harrasti tanssien Suomen maajoukkueessa, menestyen niin Suomessa kuin maailmallakin. Myöhemmin laji vaihtui latinoshow ja showtanssiin. Juhalla on showtanssista SM-kulta ja MM-finaali -sijoitukset, sekä latinoshown Maailmanmestaruus. Juha esiintyy aktiivisesti teattereissa ja produktioissa. Hänet voi muistaa mm. Oulun kaupunginteatterin musikaaleista Housut Pois ja Viulunsoittaja katolla. Suomen Kansallisoopperan teoksista Lepakko ja Tango!-Buenos Airesista Seinäjoelle. Tulevana keväänä hänet on kiinnitetty Porin teatterin uuteen musikaaliin Tango D’amore, jossa lavalle nousee myös legendaarinen Eino Grön. Lisäksi Juha tanssii Stepup Dancers ja Scandinavian Dancers -ryhmissä. Televisiossa Juhan on voinut bongata Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Koreografina Juhan ryhmät ovat voittaneet Latinoshow kisoissa kolme perättäistä SM-kultaa. Juha myös tuomaroi tanssikilpailuja. Tuomaroituja kisoja on niin pieniä kuin isojakin, esimerkiksi vakioshowtanssin MM-kisat Ukrainassa 2007.  

  Opettajana Juha on iloinen ja kannustava. Tunneilla tehdään vaihtelevia tanssisarjoja, sekä harjoitellaan tanssijalle tärkeitä perusteknisiä taitoja. Ilon ja onnistumisen tunteet ovat tanssijalle tärkeitä, tätä kautta pystymme kehittymään, kukin omalla tasollamme.

  "Tanssi kuuluu kaikille!"
 • Jonna

  Jonna Rissanen

  Jonna on energinen ja hassutteleva pakkaus. Hän aloitti aktiivisen tanssiharrastuksen showtanssilla ollessaan 8-vuotias. Vuosien aikana mukaan on tarttunut lisäksi nykytanssia sekä akrobatiaa. Tanssiharrastuksen kautta Jonna on käynyt jo pienestä pitäen kilpailuissa ja esiintymisissä. Tanssin ohjaajana hän aloitti vuonna 2008. Jonna elää unelmalleen ja unelmoi elääkseen! Tanssissa on hänelle tärkeintä eläytyminen, heittäytyminen sekä tanssimisen ilo. Jonnan tunneilla opetellaan kaikenlaista yksinkertaisista perusliikkeistä vaikeampiin hyppyihin, mutta muistetaan myös nauraa ja leikkiä välissä. Pääasia on, että tunneille on aina mukava tulla ja että opittava ei lopu kesken opettajallakaan. 

  "Se mitä ei osata niin opitaan."
 • Veera

  Veera Hokkanen

  Veera on pirteä ja määrätietoinen järvenpääläinen tanssija. Hän on tanssinut yhdeksänvuotiaasta lähtien, enimmäkseen hiphoppia, mutta kokemusta löytyy myös muista lajeista, kuten MTV-stylestä ja voguingista. Veera on tanssijana motivoitunut ja ollut mm. keväästä 2015 lähtien mukana Flow'n kisaryhmässä CCF:ssä. Hän on iloinen persoona ja opettajana kannustava. Tunneillaan Veera haluaa jakaa oppimaansa ja auttaa oppilaita löytämään oman tyylinsä. Tärkeintä on kuitenkin, että tunneilla jokainen yrittää parhaansa, hauskanpitoa unohtamatta!

  "Let your fear of failure be your motivation of succeed"
 • Eevi

  Eevi Kesker

  Eevi on iloinen, kannustava ja positiivinen järvenpääläinen tanssija. Hän aloitti tanssimisen 4-vuotiaana showtanssilla. Sen lisäksi hän on tanssinut muun muassa voguingia, discotanssia, waackingia ja street-lajeja. Eevi on myös Suomen Taitoluisteluliiton kouluttama luisteluohjaaja ja hän valmentaa luistelua kolmatta vuotta Järvenpään Taitoluistelijoissa. Vuodesta 2011 lähtien Eevi on tanssinut Flow'n pienryhmissä ja tanssii tällä hetkellä CCF-kisaryhmässä. Tanssinopettajana hänelle on tärkeää, että tunneilla on mukava ja kannustava ilmapiiri sekä, että tanssin ilo siirtyisi kaikille.

  Sweet SM-kisojen karsinnoissa 2013 (Eevi vasemman puoleisessa ryhmässä aloituksessa kolmas oikealta)

  "When you dance, your purpose is not to get to a certain place on the floor. It's to enjoy each step along the way." - Wayne Dyer
 • Sonja A.

  Sonja Annala

  Sonja on tanssinut klassista balettia, nykytanssia sekä voimistellut noin kymmenen vuotta ennen katutanssityylien löytämistä. Hip hop oli ensimmäinen katutanssilaji, jota hän alkoi treenaamaan 16-vuotiaana. Lockingin ja waackingin hän löysi hyvin pian - ne kolahtivat ja kunnolla. Tämän jälkeen Sonja on tutustunut monipuolisesti myös muihin katutanssityyleihin. Sonja opiskeli Karjaalla Västra Nylands Folkhögskolanissa taidetanssityylejä vuosina 2011-2012. Tänä aikana hän aloitti myös opettamisen.

  Syksyllä 2013 Sonja muutti Ruotsiin vuodeksi opiskelemaan katutanssityylejä Locking One style -luokalle Åsa folkhögskolaniin. Hänen ryhmänsä järjesti Tukholmassa keväällä 2014 ensimmäisen Funky 4 Generationin, joka saa jatkoa myös 2016 kesällä. Hän tapasi siellä ensimmäistä kertaa lockingin kehittäjän Don Campbellin, joka nimesi Sonjan Lockarellaksi. Hänen crewinsä Funky Foot Clan järjestää myös aktiivisesti omia tanssitapahtumia. Sonja on kilpaillut battle-sarjoissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin vuodesta 2010 lähtien. Menestystä on tullut muun muassa Suomen SADE -eventissä, SDK Asia:ssa sekä Waacking Internationalissa.

  Sonja pitää tärkeänä lajien kokonaisvaltaista ymmärtämistä. Sonja painottaa tyylilajien perusteiden sisäistämisen lisäksi oppilaiden oman tyylin ja persoonallisuuden näkymistä tanssissa. Hän kannustaa oppilaitaan tekemään töitä täysillä ja ilolla, sekä treenaamaan yhdessä myös tanssisalin ulkopuolella.

  "Anna mennä vaan!"
 • Lotta

  Lotta Enroth

  Lotta on 17-vuotias iloinen ja pirteä tanssija Jokelasta. Hän aloitti tanssimisen pienenä baletilla ja on tähän mennessä kokeillut laajasti eri tanssilajeja kuten kilpa- ja showtanssia, hiphoppia, waackingia ja voguingia. Itselleen omimpina lajeina Lotta pitää waackingia, hiphoppia ja showta. Lotta on myös kilpaillut Street SM-kisoissa junioreiden ja aikuisten pienryhmissä. Tanssin lisäksi Lotta harrastaa aktiivisesti teatteria.

  Tanssimisessa ja esiintymisessä Lotalle on tärkeää tunne ja sen välittäminen katsojalle. Tunneilla tehdäänkin tanssimisen lisäksi myös paljon erilaisia ilmaisuharjoitteita. Opettajana Lotta haluaa pitää tuntien ilmapiirin mukavana ja avoimena jotta kaikki pääsevät nauttimaan tanssimisesta omalla tasollaan. 

 • Otto

  Otto Björkman

  Otto on hyväntuulinen tanssija Espoosta. Hän aloitti breikkaamisen 10 vuotta sitten ja tiesi heti, että se oli hänelle oikea valinta. Breikin vapaus ja eri tyylit jotka ovat syntyneet siitä, pitävät sen vaihtelevana lajina vieläkin. Opetuksen ja opintojen oheella hän käy makustamassa aina kun pystyy, ja käy silloin jameissa tai treeneissä tutustumassa paikallisiin tyyleihin.

  Otto hakee breikistään räjähtävyyttä, energistä läsnäoloa ja musiikin fiilistelyä. Oman tyylin kehittäminen ei lopu koskaan. Aina on opittavaa, ja kehityksen jahtaaminen pitää intohimoisena.

  Tunneilla lähdetään pienistä yksityiskohdista isoihin temppuihin. Kun perusteet ovat hallussa, niitä hiotaan ja kehitellään. Leikkimielisyys ja improvisaatio ovat tärkeitä osia, ja leppoisa ilmapiiri varmistaa että pidetään hauskaa.

  Joka tunti on erilainen, mutta tunnit koostuvat aina samoista elementeistä. Pystytanssi, lattiatekniikka, akrobatia ja niiden yhdistäminen. Battleja, rinkejä ja jammailua. Breikin tekniikka tuo voimaa, nopeutta, tasapainoa ja notkeutta. Monenlaisen musiikin ystävänä Otto saattaa soittaa vähän mitä sattuu, mutta oikeat rummut ovat yleensä vaatimus.

 • Sanna

  Sanna Hoang

  Sanna on Pohjanmaalla syntynyt, mutta nykyisin jo helsinkiläistynyt tanssija. Tanssiuransa hän on aloittanut hiphopilla, ja on sittemmin tutustunut laajalti myös muihin katutanssilajeihin. Erityisesti house-kulttuuriin Sanna tutustui Lontoon-matkallaan vuonna 2012, ja sittemmin hän on syventänyt katutanssitietämystään Ruotsissa Åsan kansanopistossa, jossa hän vietti vuoden verran five styles -katutanssikoulutuksessa.

  Tanssijan urallaan Sanna on ehtinyt opettamaan, esiintymään ja kilpailemaan niin yksin kuin oman crewin kanssa. Tärkeimpänä Sanna pitää kuitenkin katutanssin kulttuuria ja siihen liittyvää jakamisen ja yhdessä tekemisen periaatetta. Hän onkin kiertänyt useissa katutanssitapahtumissa sekä ollut järjestämässä niitä Suomessa ja muualla Euroopassa. Lisäksi Sanna on käynyt tutustumassa erilaisiin tanssikulttuureihin myös Euroopan ulkopuolella, esimerkiksi Vietnamissa, Sri Lankassa ja Madagaskarilla.

  Sannan tunneilla keskitytään jokaisen omaan luonnolliseen liikkeeseen sekä musiikin vaikutukseen. Tunneilla tehdään myös tekniikkaharjoituksia, mutta opetuksen pääpaino on tarjota työkaluja luovuuteen ja oman tanssijuuden rakentamiseen. Sannan mielestä tanssissa on tärkeintä on löytää rohkeus liikkumiseen omalla tavallaan: oman tyylin löytäminen on avain uuden tutkimiseen sekä luomiseen turhista rajoista välittämättä.