Tanssikoulu Flow

 • Laura
  Laura
 • Juha
 • Jonna
 • Eevi
 • Lotta
 • Noora
 • Jérémy
 • Veera
 • Tobias
 • Tuan
 • Laura
  Laura

  Laura Haikala

  Laura on Tanssikoulu Flow'n johtaja ja perustaja. Voit törmätä häneen erilaisten kurssien ja tapahtumien järjestäjänä, mutta viimeistään kauden päättävässä tanssinäytöksessä. Laura vastailee myös tanssikoulun puhelimeen ja sähköposteihin sekä vastaa pääosin tanssikoulun graafisen ilmeen toteutuksesta.

  Tanssikoulun ohella Laura on päätoiminen taideopiskelija, mutta keikkailee mm. juontajana erilaisissa tilaisuuksissa. Hän on tullut tutuksi MTV Juniorin ruutukasvona ja ollut mukana Tukikummien kolmivuotisessa Nuorten Hyväksi-kampanjassa hyväntekeväisyyslähettiläänä.

  Laura innostui tanssista ala-asteella esiinnyttyään koulun muotinäytöksessä ja matkusti harrastuksen perässä pian Helsinkiin päästen mukaan myös Stepupin listoille. Peruskoulun jälkeen hän suoritti Sibelius-lukion tanssilinjan ja tanssin lukiodiplomin. Taskusta löytyy AV-viestinnän ammattitutkinto, minkä lisäksi hän on opiskellut graafista suunnittelua Pekka Halosen akatemiassa, valmistunut Helsingin kristillisestä opistosta radiotoimittajaksi ja häärinyt mm. Voicen ja SpinFm:n taajuuksilla. Tanssi ja esiintyminen on iso osa Lauran elämää ja hänellä on takanaan lukemattomia esiintymisiä televisiossa, radiossa, mainoksissa, musiikkivideoissa, laivalla, teattereissa, ja erilaisissa muissa tilaisuuksissa.

  Laura on luova, puhelias ja ystävällinen tyyppi. Hän toivoo tanssikoulunsa antavan oppilailleen iloisen mielen ja energiaa kouluviikkoihin.

  "Menestys ja epäonnistuminen. Ajattelemme niitä toistensa vastakohtina, mutta eivät ne sitä todellisuudessa ole. Ne ovat seuralaisia -sankari ja hänen apulaisensa." -Laurence Shames
 • Juha

  Juha Pykäläinen

  Juha on Oulusta lähtöisin oleva Diplomitanssinopettaja(AMK). AMK tutkinnon lisäksi hän on suorittanut neljä kansainvälisen IDTA liiton tutkintoa. Hänen taustansa on kilpatanssissa, jota harrasti tanssien Suomen maajoukkueessa, menestyen niin Suomessa kuin maailmallakin. Myöhemmin laji vaihtui latinoshow ja showtanssiin. Juhalla on showtanssista SM-kulta ja MM-finaali -sijoitukset, sekä latinoshown Maailmanmestaruus. Juha esiintyy aktiivisesti teattereissa ja produktioissa. Hänet voi muistaa mm. Oulun kaupunginteatterin musikaaleista Housut Pois ja Viulunsoittaja katolla. Suomen Kansallisoopperan teoksista Lepakko ja Tango!-Buenos Airesista Seinäjoelle. Tulevana keväänä hänet on kiinnitetty Porin teatterin uuteen musikaaliin Tango D’amore, jossa lavalle nousee myös legendaarinen Eino Grön. Lisäksi Juha tanssii Stepup Dancers ja Scandinavian Dancers -ryhmissä. Televisiossa Juhan on voinut bongata Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Koreografina Juhan ryhmät ovat voittaneet Latinoshow kisoissa kolme perättäistä SM-kultaa. Juha myös tuomaroi tanssikilpailuja. Tuomaroituja kisoja on niin pieniä kuin isojakin, esimerkiksi vakioshowtanssin MM-kisat Ukrainassa 2007.  

  Opettajana Juha on iloinen ja kannustava. Tunneilla tehdään vaihtelevia tanssisarjoja, sekä harjoitellaan tanssijalle tärkeitä perusteknisiä taitoja. Ilon ja onnistumisen tunteet ovat tanssijalle tärkeitä, tätä kautta pystymme kehittymään, kukin omalla tasollamme.

  "Tanssi kuuluu kaikille!"
 • Jonna

  Jonna Rissanen

  Jonna on energinen ja hassutteleva pakkaus. Hän aloitti aktiivisen tanssiharrastuksen showtanssilla ollessaan 8-vuotias. Vuosien aikana mukaan on tarttunut lisäksi nykytanssia sekä akrobatiaa. Tanssiharrastuksen kautta Jonna on käynyt jo pienestä pitäen kilpailuissa ja esiintymisissä. Tanssin ohjaajana hän aloitti vuonna 2008. Jonna elää unelmalleen ja unelmoi elääkseen! Tanssissa on hänelle tärkeintä eläytyminen, heittäytyminen sekä tanssimisen ilo. Jonnan tunneilla opetellaan kaikenlaista yksinkertaisista perusliikkeistä vaikeampiin hyppyihin, mutta muistetaan myös nauraa ja leikkiä välissä. Pääasia on, että tunneille on aina mukava tulla ja että opittava ei lopu kesken opettajallakaan. 

  "Se mitä ei osata niin opitaan."
 • Eevi

  Eevi Kesker

  Eevi on iloinen, kannustava ja positiivinen järvenpääläinen tanssija. Hän aloitti tanssimisen 4-vuotiaana showtanssilla. Sen lisäksi hän on tanssinut muun muassa voguingia, discotanssia, waackingia ja street-lajeja. Eevi on myös Suomen Taitoluisteluliiton kouluttama luisteluohjaaja ja hän valmentaa luistelua kolmatta vuotta Järvenpään Taitoluistelijoissa. Vuodesta 2011 lähtien Eevi on tanssinut Flow'n pienryhmissä ja tanssii tällä hetkellä CCF-kisaryhmässä. Tanssinopettajana hänelle on tärkeää, että tunneilla on mukava ja kannustava ilmapiiri sekä, että tanssin ilo siirtyisi kaikille.

  Sweet SM-kisojen karsinnoissa 2013 (Eevi vasemman puoleisessa ryhmässä aloituksessa kolmas oikealta)

  "When you dance, your purpose is not to get to a certain place on the floor. It's to enjoy each step along the way." - Wayne Dyer
 • Lotta

  Lotta Enroth

  Lotta on 17-vuotias iloinen ja pirteä tanssija Jokelasta. Hän aloitti tanssimisen pienenä baletilla ja on tähän mennessä kokeillut laajasti eri tanssilajeja kuten kilpa- ja showtanssia, hiphoppia, waackingia ja voguingia. Itselleen omimpina lajeina Lotta pitää waackingia, hiphoppia ja showta. Lotta on myös kilpaillut Street SM-kisoissa junioreiden ja aikuisten pienryhmissä. Tanssin lisäksi Lotta harrastaa aktiivisesti teatteria.

  Tanssimisessa ja esiintymisessä Lotalle on tärkeää tunne ja sen välittäminen katsojalle. Tunneilla tehdäänkin tanssimisen lisäksi myös paljon erilaisia ilmaisuharjoitteita. Opettajana Lotta haluaa pitää tuntien ilmapiirin mukavana ja avoimena jotta kaikki pääsevät nauttimaan tanssimisesta omalla tasollaan. 

 • Noora

  Noora Huikko

  Noora on löytänyt tanssin elämäänsä jo 3-vuotiaana ja monista kokeilemistaan tanssilajeista hänelle mieluisimpia ovat baletti, nyky- sekä showtanssi. Keväällä 2013 hän suoritti tanssin laajan oppimäärän syventävät opinnot. Noora opiskelee sosionomiksi ja on aikaisemmalta koulutukseltaan nuoriso- ja vapaa-ajanohjaaja. Oppilaat kuvailevat Nooran olevan rento, mutta tavoitteellinen sekä inspiroiva opettaja. Tunneillaan Noora yhdistelee vapaasti tekniikkaa sekä improvisaatiota. Tärkeintä on mahdollisuus oppia ja onnistua, unohtamatta tanssin riemua! 

 • Jérémy

  Jérémy Gaudibert

  Jérémy Gaudibert löysi tanssin nuoruusvuosinaan erilaisten funk-henkisten lajien kautta: Popping, locking ja hype, kuten ranskalaiset kutsuivat 1990-luvun hip hop –tanssia. Jérémy teki paljon töitä viikottaisilla tanssitunneilla kehittääkseen itseään ja liittyi opettajansa (Ange ”El Fonky Juice” Koué) tanssiryhmään Hype’N’Spicy. Yhdessä he loivat voimakkaita liikkeitä ja kestävyyttä sisältäneitä showkokonaisuuksia ja kiersivät niitä esittäen.

  Vuonna 2014 Jérémy löysi waackingin Bruno Marignanin tuntien kautta ja päätti kehittää tätä tyyliä battleissa ja esityksissä, tutkien sulavaa ja groovaavaa liikekieltä omalla tavallaan. Kutakuinkin samoihin aikoihin Lasseindra kutsui hänet mukaan House of Ninja -ryhmään, jossa hän sai onnekseen oppia rikkaan voguing-kulttuurin elementtejä ja osa-alueita.

  Nyt Jérémy asuu Suomessa, jossa hän jatkaa tanssin oppimista ja tutkimista. Hän on toiminut alalla monissa rooleissa, joihin viimeisimpinä lukeutuvat tanssiteatterissa esiintyminen ja musiikkivideon koreografioiminen. Hän on iloinen saadessaan jakaa kokemuksiaan katu- ja klubikulttuureista. Jérémy on sitä mieltä, että opettaminen on syvintä ja nöyrintä oppimista, ja on valmis tuomaan tätä intohimoa rytmiin, energiaan ja grooveen myös oppilailleen.

  "Dance is sharing and exploring our humanity, the rhythmes that animate us, the movements that express us."
 • Veera

  Veera Kostamo

  Veera on tuusulalainen tanssija, joka löysi tanssiharrastuksen yli 10 vuotta sitten. Monista kokeilluista tanssilajeista mieluisimmiksi on vuosien saatossa muotoutuneet street-lajit, erityisesti hiphop ja waacking ja Veera onkin kilpaillut katutanssien SM-kilpailuissa lastensarjasta alkaen.

  Tanssimisessa Veeralle on tärkeintä vapauden tunne, jota hän haluaa jakaa oppilailleenkin. Jokaisella tanssijalla on oma uniikki tyylinsä, jonka ympärille uudet harjoitteet ja liikkeet tulee rakentaa. Veeran tunneilla keskitytään siis oman tanssityylin löytämiseen, mutta myös tanssitekniikan hiomiseen kannustavassa ja iloisessa ilmapiirissä.

 • Tobias

  Tobias Karlenius

  Tobias on Helsingistä tuleva, positiivisen asenteen omaava tanssija. Tobiaksen laji on breakdance, jota hän on harrastanut jo yli 10 vuotta. Tobias on tässä ajassa ehtinyt kilpailla runsaasti Suomessa, mutta päässyt myös matkustamaan ulkomaille isoihin breikkitapahtumiin kisaamaan ja keräämään inspiraatiota. Yksi Tobiaksen breikkiuran kohokohdista oli SM-kullan voittaminen alle 18-vuotiaiden soolosarjassa syksyllä 2017.

  Tobiaksen mielestä parhainta breikkaamisessa on luovuus ja oman tyylin kehittely, freestyle (tanssiminen ilman koreografiaa) ja breakdance-battlet. Tavoitteena Tobiaksen tunneilla on se, että oppilaat saavat perusteiden harjoittelemisen lisäksi ajatella itse ja keksiä omia variaatioita jo opituista liikkeistä ja sen kautta kehittää omaa tanssityyliä. Tämän lisäksi Tobias haluaa on jakaa oppilaille omia oivalluksiaan tanssista ja ennen kaikkea, että tunneilla on hauskaa.

 • Tuan

  Tuan Doan

  Tuan on katutanssija, jonka lajeihin lukeutuvat hiphop, popping ja breakdance. Uransa aikana hän on päässyt esiintymään moniin erilaisiin tapahtumiin, kuten festareille ja jopa televisioon, joten kokemusta tanssin saralla onkin kertynyt jo yli kymmenen vuoden ajalta! Tanssimisen Tuan aloitti aikoinaan elokuvan inspiroimana, jonka jälkeen siitä tuli hänelle intohimo. Nykyään Tuan suorittaa liiketalouden opintoja ammattikorkeakoulussa, samalla kun jakaa Flow'ssa taitojaan tanssijana.

  Hänen tunneillaan tärkeitä tavoitteita ovat vauhdikas tanssiminen, hauskanpito ja hyvä meininki.

  ''Mun tunneilla on tosi tärkeetä, että kaikki voi olla oma itsensä! Mikään ei oo hauskempaa kuin vapautunut fiilis, silloin tulee hauskimmat vitsit''