Tanssikoulu Flow

Tanssikoulu Flow lopettaa toimintansa

Kuten monet teistä tietävätkin, perustin Tanssikoulu Flow’n Järvenpäässä vuonna 2005, ollessani 21-vuotias. Flow on toiminut tähän mennessä Järvenpäässä, Tuusulassa, Hyvinkäällä ja Pornaisissa. Yhteistyötunteja olemme toteuttaneet lisäksi Vantaalla ja Mäntsälässä.

Olemme tarjonneet koulussamme useiden eri tanssilajien opetusta: showtanssi, nykytanssi, jazztanssi, baletti, breaking, hip hop, waacking, locking, voguing, house ja popping. Alkuvuosina tarjosimme myös teatteri-ilmaisua. Yli 15 vuoden aikana Flow’n toiminnassa on ollut mukana tuhansia alueen lapsia, nuoria ja aikuisia, jotkut ovat viipyneet meillä yli 10 vuoden ajan. Olen 15 vuoden aikana työllistänyt yli 50 tanssinopettajaa ja kymmeniä paikallisia nuoria. Monille Tanssikoulu Flow on ollut elämän ensimmäinen työpaikka.

Järjestimme kymmeniä tanssileirejä, julkaisimme 17 numeroa omaa tanssiaiheista lehteä, toteutimme lasten ja nuorten kanssa kymmeniä tanssivideoita. Olemme valmentaneet useita SM-tasoisia tanssijoukkueita, tanssipareja ja soolotanssijoita, parhaimpina vuosina oppilaamme ovat sijoittuneet mitalisijoille, saaden myös SM-kultaa. Olemme vieneet tanssiryhmiämme ympäri Suomen aina Rovaniemelle asti tanssikilpailuihin ja -katselmuksiin. Olemme tarjonneet motivoituneille tanssijoille ilmaisia tanssitunteja ja kannustaneet heitä viemään osaamistaan uudelle tasolle.

Olen halunnut luoda lapsille ja nuorille paikan, jossa he voisivat löytää liikkumisen ja tanssin kautta itselleen pitkäaikaisen ilmaisumuodon. Paikan, jossa kaikki tulevat kohdatuksi yksilöinä, löytää terveitä esikuvia ja saada uusia ystäviä. Ja meiltä lähtiessään he voisivat tuntea kasvaneensa, oppineensa uusia taitoja ja luottavansa itseensä.

Tanssikoulu Flow on ollut ytimeltään yhden naisen yritys, jossa olen tehnyt kaikkea osaamaani: tanssinopetusta, graafista suunnittelua, videoeditointia, markkinointia, asiakaspalvelua, esiintymistä ja järjestänyt tapahtumia sekä leiritoimintaa. Olen toteuttanut Flow’ssa omien arvojeni mukaista toimintaa ja johtanut työntekijöitäni pehmeillä arvoilla.

Juuri kun olimme pääsemässä jaloillemme kahden vaikean talousvuoden jälkeen, saimme vastaamme koronan. Emme ole saaneet tukea mistään, koska tukien kriteerit olivat liian tiukat. Olisimme voineet toimia koronasta huolimatta ja järjestää osan toiminnasta etäopetuksena, mutta ilman asiakkaita se on mahdotonta. Oppilasmäärän lasku vuoden takaiseen on ollut 70%. Osa asiakasperheistämme on kohdannut työttömyyttä, jotkut eivät halua tanssia netin välityksellä ja toiset pelkäävät koronatartuntaa. Tilanne on kaikille hirmu vaikea. Haluan uskoa, että Flow'n kaltaiset toimijat ovat tärkeitä tässä yhteiskunnassa - varsinkin alueilla, joilla harrastusmahdollisuudet ovat rajalliset.

Flow olisi täyttänyt tänä keväänä 16 vuotta. Niitä synttäreitä se ei valitettavasti enää näe, sillä tein tänään (16.1.2021) päätöksen tanssikoulun sulkemisesta. Tanssikoulu Flow on ollut minulle pieni elämäntyö, jonka vuoksi toiminnan loppuminen on erityisen kivuliasta. Tämä särkee sydämeni.

Haluan kiittää kaikkia yhteistyökumppaneita, joiden kanssa olen asioinut näinä vuosina. Kiitos työntekijöilleni! Meillä oli sairaan hauskaa, enkä olisi pystynyt tähän yksin. Kaikista suurimmat kiitokset haluan lähettää jokaiselle kohtaamalleni perheelle. Kiitos, että toitte lapsenne meille harrastamaan ja saimme yhdessä iloita heidän oppimisestaan. Kiitos, että luotitte taitoihini, arvoihini ja pienen tanssikoulun henkeen. Tanssinäytökset olivat minulle aina toiminnan kohokohtia, kiitos niistäkin. Kohtaamiset ja yhteiset hetket lämmittävät mieltäni lopun elämääni. Yhdessä voimme tehdä suuria asioita.

Laura Haikala